Het verhaal van Isaac

Isaac begon in 2001 als een technisch ontwikkelaar van vorken en onderdelen van een carbonsamenstelling. Onze naam – en onze inspiratie – komt van een van de meest transformationele figuren in de moderne wetenschap: Sir Isaac Newton. Zoals het werk van Sir Isaac Newton ons de natuurwetten opleverde, met name de wetten van beweging, zo verandert het bedrijf Isaac de manier waarop materialen worden gebruikt om baanbrekende onderdelen te produceren.

Isaac wil altijd verbeteren en innoveren – grenzen verleggen qua prestaties van het materiaal en het design. We staan bekend als een van de weinige merken die compleet carbon fietsen produceren en we zijn sinds jaar en dag koploper op het gebied van innovatieve frames en complete modellen. Veel van onze doorbraken gelden tegenwoordig als de industriestandaard. We doen de naam Isaac eer aan: we zetten vraagtekens bij geaccepteerde denkwijzen en herdefiniëren meedogenloos de wetten van beweging. Wij dagen de elementen uit.

Onze filosofie

Energie optimaal benutten

Isaac draait om innovatief design en het gebruik van de allernieuwste materialen voor significante verbeteringen van de fietstechnologie. Wat wij doen, is het herdefiniëren van de wetten van beweging op de weg. Zodat u uw energie efficiënter kunt benutten als u in het zadel zit. Met onze producten kunt u als fanatieke fietser elke uitdaging aan. Op zijn minst in uw dromen. 

Isaac maakt gebruik van wetenschappelijk onderzoek, extensieve ontwikkeling, de ervaringen van gediplomeerde technici en feedback van veeleisende fietsers. Het ultieme doel: optimale prestaties. Daarom levert Isaac echte prestatievoordelen op basis van een betere efficiëntie, minder massa, geoptimaliseerde aerodynamica, optimale stevigheid en de benodigde comfort. Met deze prioriteiten is het uiterlijk ondergeschikt. Het doelgerichte, onderscheidende uiterlijk van de Isaac-producten is het resultaat van alle technische eisen waaraan is voldaan. Elk frame is afzonderlijk getest op kenmerken van stijfheid en materiaalmoeheid. Allemaal zijn ze onafhankelijk getest en gecertificeerd volgens de hoogste standaarden. Dat is iets wat elk Isaac-product meekrijgt voordat het logo erop komt te staan.

Voortdurende ontwikkeling

Isaac Element

Vandaag bepalen wij de toekomst 
Isaac heeft altijd zijn eigen identiteit behouden ondanks diverse recente organisatorische veranderingen. Al onze R&D-activiteiten staan onder het strenge en bekwame toezicht van onze zeer ervaren Europese technische directeur. Computer-Aided Design (CAD) en de eindige-elementenmethode (EEM) zijn technieken die worden gebruikt om het eerste concept te verfijnen om uiteindelijk de prototypefase te bereiken. Aan de introductie van elk nieuwe Isaac-model gaan honderden uren van onderzoek, ontwerpen, testen en verfijnen vooraf. Onze R&D-activiteiten hebben ook geleid tot doorbraken op het gebied van productietechnieken en -processen. De ontwikkelingstechnici van Isaac maken zonder twijfel gebruik van het nieuwste van de allernieuwste principes op het gebied van moderne civiele techniek.

De beste materialen

Als prestaties de hoogste prioriteit hebben 
Als het gaat om de materialen voor onze frames, is Isaac niet bereid tot een compromis. Nooit. Het optimaliseren van de mechanische prestaties heeft bij ons altijd de allerhoogste prioriteit. Om dit te kunnen bereiken, werkt Isaac met hoogwaardige carbonvezels die onder verschillende hoeken zijn verwerkt. De hars bestaat altijd uit de meest geavanceerde op epoxy gebaseerde polymeren voor de luchtvaart. Onze aluminium onderdelen (koud gesmeden, geëxtrudeerd of CNC-bewerkt) zijn vervaardigd uit gecertificeerde ruimtevaartlegeringen. Alle materialen van Isaac zijn geproduceerd volgens de strengste kwaliteitsstandaarden en zijn identiek aan de materialen die internationale luchtvaartfabrikanten en motorsportteams gebruiken.

Laboratoriumtests De naakte waarheid

In elke testsituatie zoekt Isaac naar de waarheid in de vorm van harde feiten en cijfers. Dat kan alleen worden bereikt door de producten in een laboratorium te testen. Elk geproduceerd framemodel wordt op stijfheid van de hoofdbuis, stijfheid van de achtervork en weerstand tegen materiaalmoeheid getest. Elk model wordt gecertificeerd volgens de juiste industriestandaard voor materiaalmoeheid. Isaac is een van de weinige bedrijven die genoeg vertrouwen in zijn producten heeft om al zijn producten aan zo’n open en vergelijkend onderzoek te onderwerpen. De ongeëvenaarde resultaten vertalen zich in prestaties, veiligheid, vertrouwen en natuurlijk uw succes in het zadel.